Újévi pohárköszöntő rendezvényszervezőknek!

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Újévi pohárköszöntő rendezvényszervezőknek!

Te milyen évet hagysz magad mögött? Levontad a konzekvenciákat vagy minden teketória nélkül szilveszterezed át magad 2020-ba? Ha engem kérdezel, az idei első munkanapjaid egyikén szánsz magadra pár percet, és lelki szemeid előtt átpörgeted, 2019-ben mennyi, de mennyi embernek szereztél örömet kulturális menedzserként.

Hunyd le a szemed, gondolj vissza a gyereknapon az apróságok kacagására, a nagykoncerten táncoló fiatalokra, az önfeledten szórakozó közönségre, a nyüzsgő forgatagra.

Aztán „mozizz” tovább, pillants be a kulisszák mögé, lásd a kemény munkát, melyet te és a sok-sok „Laci bácsi” végzett mindezért. Ne maradjanak ki azok a pillanatok sem, amikor lábon kihordtál két infarktust és három sztrókot, mert kiderült, hogy kevés a szék és 10 perc alatt 50 ülőalkalmatosságot kell akár a föld alól is előteremtened.

Vagy ott van az, amikor Mr. Playback jelezte, hogy késik egy órát, így vágva totál haza a műsorrendet. 

Ééés amikor a frissen lefőzött kávé ráömlött a VIP meghívókra és újra kellett nyomtatni az egészet, vagy amikor…

Kedves fesztiválszervező, biztosan neked is megvannak a saját történetfüzéreid, amit történjen bármi, már soha senki el nem vehet tőled! Viszont, ha van kedved, megoszthatnád velünk, okulásul, és hogy jót szórakozzunk. ☺

Kicsi vagyok (Luca) székre állok… 

Bevallom nektek, ez a cikk úgy készült, mint a Luca széke: lassan, de biztosan. Tengernyi mondanivalóm van/lenne, de távol álljon tőlem, hogy untassalak benneteket, viszont félvállról sem szeretném venni a pohárköszöntőt. Fejben össze is állítottam a múlt héten egy igencsak pöpec tósztot, aztán mire leültem, hogy megírom, természetesen minden szavát elfelejtettem. Ismeritek az érzést, ugye? Így most random (és viszonylag gyorsan) leszek kénytelen megköszönni ez évi munkátokat, mert az öreg (Laci bácsi) már kétszer szólt, hogy „Szabi, mennünk kéne”. Márpedig ha ő kétszer szól, az már régen rossz. ☺

Újévi pohárköszöntő rendezvényszervezőknek!

Évelemző

Nem tudom, neked melyek a tapasztalataid, mi úgy láttuk, hogy az uniós pályázatoknak köszönhetően számtalan színvonalas, értékes rendezvényt tudtatok tető illetve szabad ég alá hozni – gratulálok, le a kalappal! Még a kistelepülések is olyan példaértékű fesztiválokkal, dínomdánommal, közösségi eseményekkel rukkoltak elő, melyeket szerintem még évek múlva is jó szívvel fognak emlegetni.

Remélhetőleg jövőre megint „lesz pénz lóvéra”, és ezerszer is beírhatod a gugliba, hogy kulturális pályázatok 2020… falunap pályázat… nonprofit pályázatok… és még csillió pályázat, ahonnan anyagilag megfinanszírozhatod az általad szervezett rendezvény részét vagy akár egészét. 

Bízom benne, hogy a 2020-as puttony is tele van tervekkel, optimizmussal, küldetés- és hivatástudattal, és remélem, más nem is fér ezeken kívül bele, mint sikerélmény!

Öröm volt nézni a sikereiteket, a színesebbnél színesebb programsorozatokat, azt a fergeteges lendületet, azt a hihetetlen hozzáállást és azt az örömet, amivel a kulturális programokat előkészítettétek és levezényeltétek.

De figyeljetek oda magatokra is! Hogy hangzik Laci bátyánk egyik kedvenc szólás-mondása? 

„A munka élteti az embert, de a pihenés sem ölt még meg senkit.”

Nem tudom, téged hol értek az óév utolsó percei. Egyáltalán nem lennék meglepődve, ha az általad szervezett szilveszteri mulatságon, hiszen erről szól az életünk. Nem úgy vagyunk ezzel, mint Jerome Klapka Jerome angol író és publicista, aki így fogalmazott:

„Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!”
(Tippeljetek, kitől tanultam ezt IS? Igen, jól mondjátok: Laci bácsitól.)

És akik nélkül egyetlen rendezvényszervező sem boldogulna…

Ne feledkezzünk meg a munkatársainkról, azokról a lelkes, segítőkész emberekről, akikre mindig számíthatunk, amikor belevetjük magunkat a sűrűjébe. Így évkezdésként pár kedves, méltató szó elképesztő erővel viheti tovább az embert! Nyugtassatok meg, hogy nem úgy gondoljátok, mint Michael Winner (angol filmrendező, forgatókönyvíró, producer és vágó): „A csapatmunka az, amikor sokan csinálják azt, amit mondok.”  ☺

Remélem, a cikk hangulata olyanra sikeredett, mint az én hangulatom: kicsit szomorú, hiszen megint elszállt egy év, de vidám és jókedvű, hiszen: „Mindenkinek kell, hogy legyen valami hobbija, de nem feltétlen szükséges, hogy az a munka legyen.” De tisztában vagyok vele, a kulturális szervezők zömének ereiben nem más folyik hobbi gyanánt, mint munka.

És ha úgy érzed elfáradtál és elég volt, akkor nincs más teendőd, mint az újesztendő első időszakában hallgatni Eric Claptonra: „Az elveszett munkakedvet ne keresd!”

Most megyek, már biztosan ihatóra hűlt a (z alkoholmentes) pezsgő. Megkeresem Laci bácsit, és emeljük poharunkat rátok! 

Boldog új évet mindannyiunknak!

Köszönjük 2019, Isten hozott 2020!

Vissza

Címkék :

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: