Profi plakát percek alatt 2. rész

Kategória: Rendezvénymarketing | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Profi plakát percek alatt 2. rész

Az előző cikkemben elkezdtelek bevezetni egy ingyenes képszerkesztő, a canva rejtelmeibe. Ott elsősorban a sablonokkal való munkát mutattam be, de megígértem, hogy azt is elmondom, hogyan tudsz egy teljesen üres vászonra alkotni. Ez a plakát is így készült, nem túlzok: öt perc alatt...

 

Ha túl szeretnél nézni a sablonokon

Erre lehet szükséged például, ha egyik sablon sem nyerte el a tetszésed vagy van saját képed, amit viszont szeretnél látni a grafikai anyagokon. A program lehetőséget nyújt arra, hogy az elképzeléseidnek megfelelően alkoss. Ebben az esetben a fehér felületen megjelenő elemek kikerülhetnek a saját válogatásodból vagy az előre feltöltött darabok közül.

Utóbbiak eléréséhez kattints az „Elemek”-re, ahol ingyenes fotókat, alakzatokat, illusztrációkat, valamint ikonokat találsz – ezeket a lap tetszőleges pontjára helyezheted. Szeretném kiemelni a „Rácsok”-at, amelyekkel az előtted lévő felületet több részre oszthatod. A funkciónak például akkor veszed hasznát, ha több képet szeretnél egymás mellé helyezni vagy egy oszlopban kizárólag szöveges tartalmat látnál viszont egy egyszerű háttérrel.

 

Jöhet a saját kép és szöveg

Ha saját képet töltenél fel, akkor menj a bal sávban lévő „Feltöltések”-re, azon belül válaszd ki a „Töltsd fel a képeidet” lehetőséget. Így felugrik egy ablak, amelynek segítségével ki tudod választani a számítógépedről a kívánt fotót. Ha nincs jogtiszta fotód, akkor olvasd el ezt a cikkemet, amiből megtudod, hol találsz ingyen képeket. Ezt a húsvéti képet is onnan töltöttem le.

Valószínűleg szeretnél szöveget is beilleszteni – lévén, hogy a cél egy esemény népszerűsítése. Ehhez válaszd ki a bal sávban a „Szöveg” menüpontot és húzd át a lapra a neked tetsző stílust. Itt is dönthetsz az előre megadott sablonok vagy a címsor, alcímsor illetve a törzsszöveg változat mellett. Utóbbiakkal egyedi megjelenést hívhatsz életre – különösen, ha variálod a színeket és a betűtípusokat is.

 

Van még néhány apróság

Előfordulhat, hogy van olyan rész, amit szeretnél törölni. Ehhez jelöld ki azt az elemet, amit el szeretnél távolítani, majd kattints a jobb sarokban lévő szemetes ikonra – és már el is tűnt. Szerkesztettél valamit, de az előző változat jobban tetszett? Egyszerűen vissza tudod állítani a felső sávban lévő „Vissza” opcióval.

Mivel a canva néhány percenként automatikusan ment, ezért erre nem kell külön figyelned. Ha mindennel elkészültél, akkor kattints a „Letöltés”-re, mentsd le – az anyag már mehet is a nyomdába vagy a Facebookra.

Remélem neked is sikerült szimpatikussá tennem az egyik kedvenc programomat. Egy kis gyakorlás után gyorsan elkészíthetsz vele egy-egy anyagot – ráadásul költséghatékonyan.

Vissza

Címkék : képszerkesztő, tudástár, marketing

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: