3 ingyenes google eszköz a rendezvénymarketingedhez + egy kakukktojás

Kategória: Rendezvénymarketing | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

3 ingyenes google eszköz a rendezvénymarketingedhez + egy kakukktojás

Három Google eszközt + egy kakukktojást mutatok neked. Ha még nem ismered ezeket, ajánlom a figyelmedbe. Fontosak és praktikusak, nem mellesleg ingyenesek és játszi könnyedséggel alkalmazhatod kulturális rendezvényszervezőként!

  1. Google Alerts – aki kimarad, lemarad

Mire tudod használni?

A Google Alerts egy értesítési szolgáltatás. Alkalmazásával naprakész lehetsz, elsőként értesülhetsz a téged érdeklő újdonságokról, figyelemmel kísérheted más fesztiválokat és a saját rendezvényeid sajtóját is nyomon követheted.

Hogyan kezdj hozzá?

Keresd fel a www.google.com/alerts oldalt. Lépésről lépésre kövesd az utasításokat. Ne pánikolj, semmi ördöngösség nincs benne! Többek közt meg kell majd adnod azt a kifejezést, kulcsszót, cégnevet, márkanevet, mellyel kapcsolatos megjelenő tartalom érdekel. A Google árgus szemekkel figyeli az internetet, és habozás nélkül jelez neked e-mailben, ha a megadottakkal kapcsolatban bármi felkerül a hálóra. Rendezvényszervezőként példának okáért rögtön értesülhetsz arról is, ha felkerül egy fesztiválod, eseményed az online felületre. Példának okáért sajtóbeszámoló készült róla. Ezt aztán máris posztolhatod, megoszthatod, így népszerűsítve rendezvényed.

3 ingyenes google eszköz a rendezvénymarketingedhez + egy kakukktojás

  1. Google Fonts – betűtípusok alfától ómegáig

Mire tudod használni?

Kiválóan használhatod meghívókon, plakátokon, weboldalakon, katalógusokban…

Az online és offline felületen történő bárminemű szöveges tartalom fontos dizájn-eleme a font típus, azaz betűtípus. Egyes betűk könnyebben olvashatóak, mások kevésbé. Ebbe most nem mennék bele, hiszen a tipográfia, mint téma egy külön szakma sarkalatos része.

Neked azonban nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy rendezvényszervezőként meg tudd állapítani, milyen betűtípusra van szükséged. A szerkesztőprogramok sokféle betűtípust kínálnak fel.

Egy időben, mindenki a comic sans betűtípust használta, ha egy kicsit lazábbnak akart látszani. Nos, van élet, akarom mondani betűtípus a comic sans-en túl! Jó, ha tudod, hogy az ember lánya/fia dolgozhat egészen különleges betűkkel is – egyszerűen ismerni kell a Google ezen alkalmazását, kiválasztani és telepíteni, ha esetleg nincs fent a programban. Pár kattintás, és már dolgozhatsz is! 

Jó, ha tisztában vagy vele, nem minden betűtípus alkalmas arra, hogy magyar nyelvű szövegeket írj, hiszen a magyar betűk jelentős része ékezetes – szemben a külhoni betűkkel. A Google Fontok alig ötöde használható magyar nyelvű szövegekhez. Talán nincs is borzasztóbb, amikor egy szépen megszerkesztett plakát vagy online reklám betűjében az Ő vagy az Ű láthatóan más betűtípussal helyettesül.

A Google ingyenes fontkészletében simán ki tudod választani a számodra megfelelő, és magyar nyelven is használható betűtípust. Figyelem! Nem kevés időt vesz igénybe, mert mihelyst azt gondolod, ez az igazi, rögtön ott egy másik, ami az előzőnél is jobban fog tetszeni. 

  1. Google Search Console – a keresők, algoritmusok mindig éberek

Mire tudod használni?

A Google Search Console weboldalad gépháza – számtalan adathoz, funkcióhoz, eszközhöz férsz hozzá. Segítségével informálódhatsz arról, hogyan funkcionál a weboldalad, ennek fényében pedig mindent meg tudsz tenni annak érdekében, hogy minél jobb helyezést érj el a keresőkben, azaz minél tökéletesebben optimalizáld a lapod. Ha magad kezeled a weblapod, pontosan tudod, hogy ez mennyire fontos!

Az eszközön láthatod azt is, ha valami nincs rendben, hiszen a hibajelentés egy a sok lehetőség közül, amivel itt találkozhatsz. Ha nem te vagy a webmester, de magad felügyeled a felületet az is jó, hiszen a hibajelentést át tudod küldeni a webfejlesztőnek.

+ 1. Kakukktojás

Semmi másért nem kakukktojás, mint azért mert nem Google eszköz, és nem minden ingyenes, de mértéktelenül bőséges a választék akkor is, ha nem akarsz egy fillért sem kiadni. Az egyik legjobb, legösszetettebb alkalmazás akár online, akár offline használod. Egy röpke regisztráció, és már használhatod is!
Nem vesztegetem az időt, beszéljen magáért a nagy kedvenc, a Canva.

Erről már írtam részletesen két cikkben is, ide és ide kattintva olvashatod őket.

Jut eszembe Laci bácsi. Remélem, nem veszi zokon, hiszen bóknak szánom a következőket… Szóval az öreg olyan a számomra, mint a Google Search Console. Igaz, ő nem ingyenes és a végtelenségig emberi, mindemellett pótolhatatlanul fontos!

Ha ismersz más ingyenes Google alkalmazást vagy egyéb csudaságot, kérlek, oszd meg velünk! Köszönjük!

Vissza

Címkék : marketing

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: