Így szerveznek fesztivált külföldön

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Így szerveznek fesztivált külföldön

Unod már szervezni a lapos, egykaptafára épülő rendezvényeket? Nézz szét, járj nyitott szemmel – meglátod, van izgalmas, új a nap alatt, ami felpörgeti a kasszacsilingelést is!  Tálalj mást, újszerűt! Bízz magadban, tanulj a „nagyoktól” váljon legendássá az általad szervezett esemény! Mutatok párat, inspirálódj!

A motiváció megvan: számtalan érdeklődő vágyik mindenféle programra – te szeretnéd kielégíteni a szórakozás iránti igényeit. Ez a munkád, ez a hivatásod, rendezvényszervezés folyik az ereidben, és kulturális programokat „eszel reggelire”. 

Ugorjunk határon túlra, lássuk, ott milyen zenei, kulturális, gasztronómiai parádékban, fesztiválokban nyomulnak a kulturális menedzserek, művelődésszervezők, népművelők, egyéb rendezvényszervezők. 

Lássunk 7 népszerű, egyedi, különböző kaliberű rendezvényt!

  1. Testfestő fesztivál – Ausztria – július
    Így szerveznek fesztivált külföldön

    Nem hiszem el, hogy van szíve lemosni…

Körülbelül negyven nemzet művészei gyűlnek össze, hogy három nap alatt fantasztikus, lenyűgöző bodypaintingeket hozzanak létre az „élő vásznon” – emberi testen. Az esemény gazdag, koncertek, különféle kiállítások is helyet kapnak. 

Forrás: https://bodypainting-festival.com/en/

  1. Girona-i cappella fesztivál – Spanyolország – május
    Így szerveznek fesztivált külföldön

    A dal mindenek felett

A vokális forrásra, azaz emberi hangra épülő klasszikus zenei találkozó egy gyönyörű és barátságos városkában. A zenei fesztivál egybeesik a Temps de Flors virágfesztivállal. 

 

  1. Ferie Messium, középkori fesztivál – Olaszország – június
    Így szerveznek fesztivált külföldön

Az olasz kisváros remek helyszín a középkori fesztiválnak

Hazánkban több középkori várban rendeznek várjátékokat. San Gimignanoban megrendezett három napos eseménysorozat Toscana történelmi múltja előtt tiszteleg. Felvonulás, kötélhúzó versenyek, lovasok, lovagok, ragadozó madarak az attrakció középpontjai. 

Forrás: http://www.cavalieridisantafina.it/en/eventi/ferie-delle-messi-festa-medievale-15-16-17-giugno-2018/

  1. Élelmiszerfesztivál + tavaszünnep – München – áprilistól

Így szerveznek fesztivált külföldön

Bajorország fővárosa nemcsak a sörtől, hanem a fesztiválokról is híres

Igazi bajor életérzés! Vásárok, látványos felvonulások, népviselet, vurstli, csupa móka és kacagás. Élőzene, sörsátor, virsli, koncertek, szórakoztató műsorok a porondon.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=g4F99pqhBCM

  1. Burning Man, ahol pénznek helye nincs – Nevada, Black Rock sivatag – augusztus vége, szeptember eleje
    Így szerveznek fesztivált külföldön

Fesztivál a sivatagban

Igazi metamorfózis! Extrém rendezvénysorozat, csak a „keménymagos” fesztiválozók számára ajánlott, akik bírják a nomád, extrém éghajlati körülményeket. Itt minden és mindenki megfér egymással. Határtalan önkifejezés: zseniális, földöntúli, misztikus kreációk, robusztus, monumentális konstrukciók. Egy hatalmas, egymást maximálisan toleráló, elfogadó közösség találkozója.  A rendezvény a fogyasztói társadalom ellenpólusaként működik. Tabu a pénz, cserekereskedelem zajlik. Cél: együttműködés, összetartozás. 

Forrás: https://burningman.org/

  1. Elektronikus tánczenei fesztivál – Belgium, Boom/Tomorrowland – július vége

Így szerveznek fesztivált külföldön

A holnap fesztiválja ma

Tomorrowland valahol Antwerpen és Brüsszel között fekszik, itt rendezik meg a világ talán legnagyobb elektronikus zene-partyját. A színpad minden képzeletet felülmúlóan mesebeli, látványos. Az egész helyszín hihetetlenül impulzív, dinamikus, igazi kuriózum ez a gála.

Forrás: https://www.tomorrowland.com/global/

  1. Fényfesztivál – Luxemburg – téli hónapok
    Így szerveznek fesztivált külföldön

Mit nem adnánk télen egy kis fényét, főleg, ha egy egész fesztiválnyi van belőle

Persze nem kell ilyen messzire utazni tapasztalatszerzés miatt, ha pompás fénysztorikat akarunk látni – itthon se szeri, se száma a fényjátékoknak. De ha télen vetődünk Luxemburgba, informálódjunk, mert művészi látványoságokkal készül a város.  Emellett jégpálya, zenei események, karácsonyi adventi kirakodóvásárok csábítják az ember lányát, fiát, rendezvényszervezőjét.

Laci bácsi nélkülözhetetlen pillére rendezvényeinknek, nélküle, az ezermester nélkül már megállt volna párszor a tudományunk. Egyszer egy kedves kulturális szervező nő megkérdezte tőle, mi a legjobb a fesztiválban. Laci bácsi lakonikus tömörséggel ennyit felelt: „A vége”.

Válogassatok, engedjétek szabadjára a fantáziátokat! Csókoljon homlokon a Múzsa, púposodjon az ötlettarisznyátok!

 

Vissza

Címkék : érdekességek, rendezvényszervezés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: