Ezeket a nassolnivalókat az alakod is szeretni fogja
A rendezvényszervező munkája nagy részét a számítógép előtt tölti. Pályázatot ír, fellépőt, helyszínt keres, egyeztet, dokumentál, telefonál és közben egész nap ül. Bár az agyunk is elég nagy energiafaló, általában több energiát viszünk be, mint amire szükségünk van. Igaz, egy tevékeny naphoz kell az energia, de az alakod szempontjából nem mindegy, hogy a főétkezések között mit nassolsz. Most olyan nasi tippeket adok, amelyekkel hatékonyan fog menni a munka és a vonalaid sem látják kárát.
Egészséges és ropogós chipsek
Valld be őszintén, te is szívesen nyúlsz a ropogtatnivalók után. A hagyományos burgonyasziromnál, a kis sós pereceknél vagy a kekszeknél azonban van egészségesebb megoldás. Ne aggódj, ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanod az élményről, épp ellenkezőleg: ezekkel az ötletekkel új ízeket ismerhetsz meg.
A chips alakbarát is lehet abban az esetben, ha nem bő olajban és jelentős mennyiségű fűszer hozzáadásával készülnek. Ha édesebb variációra vágysz, akkor karikázz fel vékonyan néhány almát vagy banánt, majd helyezd őket egy tepsibe és tedd a sütőbe 1-2 órára alacsony hőfokon (amíg megszárad és ropogós lesz). Az alma tetejére szórhatsz fahéjat, a banánra pedig facsarhatsz citromot. Persze nem kell leragadnod ennél a két gyümölcsnél, felszeletelhetsz például körtét vagy ananászt is.
A sós változatnál maradnál? Válassz alapként valamilyen zöldséget, például cukkinit, padlizsánt, répát, zellert vagy sütőtököt. Igazából a lehetőségeknek csak a fantáziád és az ízlésed szab határt. A vékony szeleteket kend be leheletnyi olajjal, majd szórj rájuk fűszereket és tedd be 175 fokos sütőbe 20-30 percre (amíg aranybarna lesz).
Mindegy a felsoroltak közül melyik mellett teszed le a voksod, a megfelelő tárolásra különös figyelned kell. Ez azt jelenti, hogy olyan körülményeket kell biztosítanod, hogy ne puhuljanak meg. A legjobb, ha az elkészült nassolnivalót légmentesen zárható edénybe teszed.
Időhatékony édes és sós alternatívák
Alakbarát döntés egy natúrjoghurt is, amit az ízlésednek megfelelően feldobhatsz friss gyümölcsökkel, egy kis édesítővel, fahéjjal vagy citromlével. Szintén pár perc alatt állíthatsz össze egy turmixot a kedvenc gyümölcseidből és egy kis tejből.
Mártogatóst kívánsz? Akkor turmixolj össze egy tonhal konzervet egy kis avokádóval és hűtsd le. Amikor elkészült rárétegezheted pár szelet puffasztott rizsre vagy búzára.
Amennyiben olyan nasit keresel, aminek az elkészítésével nem kell a konyhában szöszölnöd, akkor a főétkezések között csillapítsd az éhségérzeted egy marék maggal – például mogyoróval, mandulával, kesudióval vagy dióval.
Sósat ennél? Akkor ugorj ki a boltba és vegyél egy kis sajtot, például mozzarellát vagy camembert, mellé pedig olívabogyót, paradicsomot vagy paprikát.
Ezekkel a kis étkezésekkel garantáltan kibírod az ebédig vagy a vacsoráig, miközben az vonalaid is megmaradnak.
Tippek:
Iratkozz fel a cikkfigyelőre!
Csak hetente egy összefoglaló emailt küldünk.
Bármikor leiratkozhatsz, ha nem tetszik.
Értesülsz a friss hírekről és árajánlatokról.
Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.