Hogyan végezz el több munkát kevesebb idő alatt?

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hogyan végezz el több munkát kevesebb idő alatt?

Néha hiába hajtunk, mégse jutunk a munkánk végére

Jártál már úgy, hogy egész nap dolgoztál, mégsem jutottál a teendőid végére? Téged is frusztrál, hogy bármennyi időt töltesz a számítógép előtt, csak gyarapodik a feladatlista, ahelyett, hogy fogyna?

Ha elolvasod cikkemet és megfogadod tanácsaimat, akkor több időd marad és a nap végén elégedetten nyugtázod majd, mindennel elkészültem.

Az elmúlt években egy sor praktikus időgazdálkodási tanácsot olvastam és fogadtam meg. Nekem beváltak, hát megosztom veled is.

  1. Ne nézd mindig az üzeneteidet!

Én naponta háromszor nyitom meg a leveleimet: munkakezdéskor, ebéd után és a munkaidő vége előtt egy órával. Így nem forgácsolódik szét a figyelmem. Egy nagyobb feladat elvégzésére tudok koncentrálni. Közben pedig nem zavar meg egy bejövő e-mail vagy facebook levél.

  1. Válaszd szét a kreatív és az adminisztratív feladataidat!

Az agy két különböző részét mozgatja meg a kéttípusú munka. Nem jó keverni őket. Ha azon agyalsz, milyen új műsorelemeket lehetne a fesztiválodon bemutatni, akkor ne kezdd bele dokumentálni a számlákat. Én például hétfőn adminisztrálok. A szerda csak az agyalásé. Ilyenkor írom a reklámokat és a blog bejegyzéseket is.

  1. Nyeld le a békát!

A nap elején, mikor még tele vagy energiával, állj neki a legfontosabb, legnagyobb munkához. Még akkor is, ha semmi kedved hozzá. Ne halogasd! A legtöbb ember a legapróbb dolgokkal kezdi a napját. Képes órákat elszöszmötölni az apróságokkal. Ha a naggyal kezdesz, lesz időd a kicsire, ha fordítva, akkor nem.

  1. Mindent a naptáradba írj!

Felejtsd el a cetliket. Cetli menedzsment egyenlő káosz, a totális csőd, gödör a völgyben! Én például már digitálisan a Google naptárába jegyzetelek mindent, de régebben is a határidő naptáramba jegyeztem fel az apró dolgokat is. Tudod, mekkora nagydolog, mikor nem kell értékes perceket azzal töltened, hova tetted azt a fontos telefonszámos cetlikét? És ez csak szokás kérdése.

  1. Legyen szecska listád!

Én szecskának hívom az apró feladatokat, amiket hamar el lehet intézni. Ezt az apró időlyukakban végzem el. Amíg várok egy visszahívást, addig gyorsan átutalom a mobilszámlámat. Ha pedig a nap végére marad, akkor jó érzés, hogy a végén még annyi mindent elintéztem.

  1. Dugd ki a fejed a vízből!

Amikor nagyon kemény nyomás alatt tartanak a feladatok, ne ess pánikba. Nyugodj meg egy pillanatra. Tervezd át a napodat. Minden kevésbé fontos munkát tegyél át másik napra és fókuszálj a fő feladatra.

+1. Dolgozz gyorsabban!

A Google cégvezetéséről olvastam nemrég egy könyvet. Abban szó volt a Google alpelveiről. Meg is ragadt bennem az egyik, amit gyakran mondogatok, ha tökölésen kapom rajta magam. Így hangzik: Inkább gyorsan, mint lassan! Ez nem azt jelenti, hogy kapkodni kell. De a szöszmötölést is felejtsük el, ha eredményesek akarunk lenni.

 



Értesítés új hírekről

 

Vissza

Címkék : időgazdálkodási tippek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: