Hírhedt részeges esetek 2. rész

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hírhedt részeges esetek 2. rész

Következnek a részeg fellépők – újra! Magazincikkünk második részében híres, becsípett illetve tajt részeg művészek kínos fellépéseiről ejtünk szót...

Hírhedt előadások – részeg énekes

Röpke kvíz: Mit kínáljon a rendezvényszervező a fellépő művésznek koncert előtt, hogy ne a részeg énekes, hanem a jól sikerült fesztivál legyen a téma még tíz év múlva is?  

  1. Vizet 
  2. Tejet 
  3. Energiaitalt 
  4. Pálinkát 
  5. Ilyen sorrendben

(Tej??? Isten ments bennünket a rendezvényen az ittas és/vagy hasmenéses sztároktól!)

Víz mindig legyen bekészítve, bubis és mentes egyaránt. Kávé, energia ital: kedves figyelmesség. Sör, fröccs, bor - már igazi kényeztetés. De ha jót akarunk magunknak és a rendezvénynek, akkor kerüljük a töményet! A sör pálinka a leggyilkosabb kombó! Az alkoholt rögtön az agyba viszi a széndioxid és hirtelen üt.

Tipp: legyen bekészítve egy kis harapnivaló. Szendvics vagy csak egyszerű zsíros kenyér. Viszont kerüljük a sósat, csipszet, pogit! Csak tovább itatja a művészt!

Persze van olyan fellépő, aki már annyira nagy sztár, hogy külön a szerződésben pontosítja a menedzsere, milyen catering dukál. Nem csoda, ha néha túl sok a jóból... Aztán a média világszerte előszeretettel cuppan rá az olyan kényes témákra, mint amikor egy híresség részegen botladozik, összeakadó nyelvvel énekel, már ha énekel, és a repertoárt sűrűn megtűzdeli csukással. 

Miért szeretjük nagydobra verni, ha hibázik egy sztár, egy celeb?

Egyszerű pszichológia: jó megbizonyosodni arról, hogy a kedvencünk éppen olyan földi lény, mint mi magunk. Hús vér ember, akire az alkoholmolekulák éppen úgy hatnak, mint ránk, és ők sem tökéletesek, pedig „mindenük megvan”. 

Nem vagyok az alkohol ellensége, tudom, van helye, ideje némi mámornak. Műsorszervezés közben gyűjtött tapasztalatok szerint például rock koncert előtt kifejezetten használhat némi "művész tea" a karcos, markáns hang bestializálására, főleg, ha vagány, kivarrt arcok tolják a színpadon.

Íratlan szabály

TILOS a produkció előtt annyi kontyalávalót bedönteni, ami a minőség, ezzel a hallgatóság, nézőközönség rovására mehet! Nincs kínosabb, mint amikor a fellépő művész saját méltóságát, presztízsét semmisíti meg olyan agyament ok miatt, mint a részegség… 

TILOS bárminemű szeszes ital „bevetése”, ha gyermekközönség a publikum! Ez a kulturális rendezvényszervező felelőssége is – figyeljünk oda!

Amikor a közönség rajong egy előadóért, sok mindent megbocsájt – egy darabig. Ám a végleg elivott előadóművész-becsületet visszaszerezni szinte lehetetlenség. A publikum elnéző, de nem felejt! Rendezvényszervezőként ajánlatos ezt mindig szem előtt tartani!

Híres részegek – a teljesség igénye nélkül

  • Amy Winehose-zal nyitom a közel sem teljes sort (lehetetlenség is volna mindenkit felsorolni…), aki hihetetlen hangjával örökre beírta magát az Énekesek Nagykönyvébe.
  • Az angyali Adele régebben magánéleti, szakmai kudarcait és koncert előtti szorongását oldotta tüzes vízzel. 
  • Madonna, Justen Bieber is hajlamos kivetkőzni önmagából a koncerteken, ha részeg, mint a csacsi.
  • Az olyan fenegyerekek, többen már életükben legendák (nem elsősorban az alkohol miatt) mint a Metallica énekese James Hetfield, Billie Joe Armstrong, Kurt Cobain, Ozzy Osborne, Liam Gallagher, Jim Morrison, sok-sok koncertet átvedeltek, ami persze nyomot hagyott a produkción is.

Persze nem kell a tengerentúlra, sőt, a határon túlre se menni, ha olyan magyar énekesek után kajtatunk, akik nem vetik meg az alkoholos italokat.

Dobszay Péter nem tudott ellenállni az öltözőben kínált aperitifeknek, és mire a koncertre került sor, rendesen elázott.

Az Ossián az ezredfordulón adott elő roppant kreatív halandzsaszöveget a debreceni Metal Fesztiválon, Vikidál Gyulának a Himnusszal gyűlt meg egykor a baja. 

Pataky Attila egy motoros találkozón vitte túlzásba, a 80-as évek magyar nőbálványa, Flipper Öcsi pedig fiatalon vált az alkohol, vagyis önmaga áldozatává. 

Meg kell említeni Demjén Ferenc ama bizonyos 2010-es koncertjét, ahol állítólag cukorbetegsége miatt dülöngélt úgy, mint aki totál részeg. De ne legyünk rosszmájúak, hagyjuk meg azt az italozni szerető alkoholistáknak!

És ha már alkohol:
Laci bácsi véletlenül sem hagyná ki egyik örökérvényű szólását, amikor hirtelen nyoma vész egy-egy szerszámának, amikor pedig égetően szüksége lenne rá polihisztori munkásságához: „Nédda! Ez is eltűnt, mint részeg énekes a színpadról.”

Egészségünkre!

 

 

Vissza

Címkék : érdekességek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: