Három hely a netről, ahonnan képek ezreit töltheted le teljesen ingyen

Kategória: Tudástár | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Három hely a netről, ahonnan képek ezreit töltheted le teljesen ingyen

Ha a rendezvényedet hirdetni akarod, akkor honnan szerzel fotót a plakátra, szóróanyagra, facebook poszthoz? Tudtad, hogy csak jogtiszta képeket használhatsz fel? Egy szép karácsonyi vagy szilveszteri hangulatú fénykép nagyot dobhat a decemberi plakátodon. Olvasd el új cikkemet és mutatok három helyet, ahonnan jobbnál jobb fotókat tölthetsz le teljesen ingyen és nagy felbontásban…

     Abban egyet értünk gondolom, hogy a rendezvény hirdetésénél szükség van fényképekre, hiszen vizuálisan jobban fel lehet kelteni az emberek érdeklődését, mint szöveggel. Ha rendezvényt szervezel és egy ismert előadó köré szerveződik az esemény, akkor tőle kérsz fényképet. De vannak olyan esetek is, amikor más jellegű fotók kellenek. Például télapó ünnepséghez a Mikulás bácsiról, ünneplő gyerekekről, adventi gyertyagyújtó rendezvénynél egy szép karácsonyi kép, szilveszteri mulatságnál pezsgőt és tűzijátékot ábrázoló fényképet szeretnél.

     Persze rákereshetsz a google-ban is, de ott változó a képek minősége, és ami a legfontosabb, nem jogtiszták a felvételek. Egy rendezvényszervezőnek sem hiányzik, hogy a fotós megkeresse a szerzői jogdíjak követelésével.

     Én magam is a blog cikkek illusztrálásához a saját fotóimon kívül az interneten jogtisztán elérhető képek közül szoktam válogatni.  Lássuk hát, melyek ezek!

Három hely a netről, ahonnan képek ezreit töltheted le teljesen ingyen

Karácsonyi hangulatú fotó a pexels-ről

     Az első fotógyűjtő oldal a www.pexels.com. Ingyen regisztrálhatsz a „Sign up” gombra kattintva. Meg kell adnod a kereszt és vezetékneved, az email címet és egy legalább 6 karakterből álló jelszót. Ezt követően a kereső mezőbe beírod a témát. Például én az „advent” szót gépeltem be és a sok fotó közül a fenti képet választottam. A képeket le tudod eredeti, nagy, közepes és kis felbontásban is tölteni. Illetve, ha akarod, egyéni méreteket is megadhatsz. A fotó felhasználásánál nem kell megjelölni a fotó forrását, ahogy a következő két webhelyről letöltött képek esetében sem.

Három hely a netről, ahonnan képek ezreit töltheted le teljesen ingyen

Szilveszteri kép a pixabay-ről

     Második legyen a sorban a www.pixabay.com. Ez magyar nyelven is elérhető. A pexels-hez hasonlóan működik. Itt adományozni is tudsz „egy csésze kávét” a képért cserébe, ha akarsz. A paypall-on keresztül átutalhatsz a fotó készítőjének egy jelképes összeget. Persze nem kötelező, csak ha jó fej akarsz lenni. Én a „szilveszter” szót gépeltem be és a fenti képet választottam. Ha tetszik, ezt a képet te is letöltheted és felhasználhatod a szilveszteri rendezvényedhez.

Három hely a netről, ahonnan képek ezreit töltheted le teljesen ingyen

Tűzijáték a monisphoto-ról

     Végül, de nem utolsósorban jöjjön a www.monisphoto.com. Itt már nem tudod megválasztani, milyen méretben töltsd le a képet, de ha az előző két helyen nem találsz megfelelő fotókat, akkor itt is érdemes megpróbálnod. A tűzijátékos képet innen szedtem.

     Remélem, tudtam segíteni és most már lesz mindig elegendő képed a rendezvényed hirdetéséhez…

Ne maradj le a fontos hírekről!

Add meg az e-mail címed és hetente egyszer küldünk neked egy összefoglaló e-mailt.

Így biztos lehetsz benne, hogy eljutnak hozzád is a legérdekesebb és a legfrissebb tartalmak. Ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a kapcsolattartásnak és a fejlődésnek.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Nincs semmi kötöttség. Bármikor leiratkozhatsz, ha már nem érdekel.

Vissza

Címkék : tudástár, marketing, rendezvényszervezés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: