Európa 10 legszebb adventi vására

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Európa 10 legszebb adventi vására

Európa 10 legszebb adventi vására – idén Budapest lesz a nyerő? Szerintem a tavalyi második hely után minden esélyünk megvan, hogy a 2019-es Legpompásabb Európai Karácsonyi Vásár címet Budapest nyerje. A European Best Destinations közönsége, ahogyan minden évben, hamarosan ismét megszavazza, melyik európai város nyeri el a megtisztelő titulust. Tavaly 106 országból 200 ezren voksoltak.

Lássuk a tavalyi adventi TOP 10-et!

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Tallinn (Észtország)

A 2018-as győztes Észtország fővárosa, Tallin volt. Az óváros szelíd bája remekül illett a visszafogott, meghitt karácsonyi piac hangulatához.

Szinte hallani lehetett a Mikulás hangját, ahogyan vidáman beledörmögi a levegőbe: „ho-ho-ho-hó”. A legenda egyébiránt azt tartja, Észtország első karácsonyi adventi forgatagát a Mikulás szervezte meg. 

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Budapest (Magyarország)

A tavalyi ismételten káprázatos karácsonyi kirakodóvásár a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál kapott helyet. Nemzetközi ételek, műjégpálya, kézműves termékek tömkelege, hagyományos és modern portékák egyaránt megtalálhatóak voltak. 

A közép-európai tradicionális hagyományok mellett a modern látnivalók – 3D-s fényfestés, flash mobok – is helyet kaptak. 

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Strasbourg (Franciaország)

Az itt megrendezett kirakodók az egyik legrégebben megrendezésre kerülő vásárok Európában. A francia város patinás történelmi központja karácsonyi fények nélkül is árasztja a régi korok atmoszféráját – igazi elzászi hangulat. 

Ragyogó adventi fények, édes illatok – érthető, miért került dobogóra ez az ékszerdoboz.

Fotó forrás/photo' source  '© French Moments'

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Bécs (Ausztria)

Bécs tavaly szó szerint izzott. Nem kevesebb, mint 2,5 millió izzó szórta pazar fényét a látogatókra – szerencsére környezetbarát és gazdaságos LED-es fényforrásokból. A 28 méteres fenyő, és a várost járó kórusok tették fel a koronát az eseményre.

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Erfurt (Németország)

Szerencsére Erfurtban is egy régivágású, hangulatos városrész adott otthont az adventi vásárnak, nem egy modern high-tech helyszín. A vásárszervezés előtt le a kalappal! Madártávlatból látszik, hogy a piac elrendezése olyan, akár egy mézeskalács. 

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Poznan (Lengyelország)

Poznan régi piactere megérdemelten kapta a hatodik helyet. A helyi kézműves sörök és ínycsiklandó nemzetközi kulináris élmények mellett híres az évente itt tartott nemzetközi jégszoborfesztivál is.

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Brüsszel (Belgium)

Brüsszel a tavalyi adventi bazár mókás hangulatát az utcákat járó jelmezesekkel is fokozta. Korcsolyapálya, fény- és hangversenyek, óriáskerék…

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Aachen (Németország)

A családias hangulatáról híres német karácsonyi piacon sincsen másként: illatkavalkád úszik a levegőben, karácsonyi melódiákat hallgatva andaloghatunk és választhatjuk ki a vásárfiát.

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Prága (Csehország)

Körhinta, monumentális karácsonyfa, ódon hangulat, pezsgés és ragyogás. A prágai Óváros miliője egyedülálló – nem csak az adventi vásáron. A karácsonyi Prága valóban mesebeli.

Európa 10 legszebb adventi vására

  1. Kolozsvár (Románia)

Millió kézműves termék, használati és dísztárgy, ételkülönlegességek és ünnepi kivilágítás. Ahogyan az ilyentájt dukál.

Októberben már dúlt a plázákban a karácsony – nem bízzák a véletlenre…

Kérlek, a karácsonyi őrületben adjatok helyet az áhítatnak, a szórakozásnak. Látogassatok el egy adventi vásárra, és élvezzétek a hangulatot, egymás társaságát, hiszen a december pazar, káprázatos, illatos, minden sziporkázik, csillog és villog, és karácsonyi dallamok kísérnek bennünket, járjunk bármerre. 

Szürcsöljetek fűszeres forraltbort, puncsot, rágcsáljatok perecet vagy puha kürtös-, fahéjas mézeskalácsot. 

Laci bácsi is készülődik, legalábbis lélekben. Tegnap hallottam, ahogyan a Kiskarácsony, nagykarácsonyt dúdolja a bajusza alatt.

Áldott, békés karácsonyt kívánok nektek!

 

Vissza

Címkék : érdekességek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: