Élő közvetítés - facebook live, népszerűsíti a rendezvényed!

Kategória: Rendezvénymarketing | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Élő közvetítés - facebook live, népszerűsíti a rendezvényed!

A facebook live a közösségi oldal élő közvetítése. Általa nagy tömegekhez is eljuthat a rendezvényed híre. Ingyen népszerűsítheted vele a programot. Csak egy kis kreativitás, bátorság, net és egy okos telefon kell hozzá...

 

Élj te is a Facebook Live előnyeivel!

 

Amikor egy fontos eseményt szervezel, akkor nyilván szeretnéd, ha minél több lenne a résztvevő. Ha facebook élő közvetítését használod, akkor a vendégek számának nincs felső korlátja, hiszen ennek nem feltétlenül szab gátat a távolság. Akár több száz kilométerről is jelen lehetnek a rendezvényen – sőt, akár vissza is nézhetik, így az idő sem lehet akadály.

 

A Facebook Live használata gyerekjáték

Ennek kulcsa a néhány évvel ezelőtt bevezetett Facebook Live, amelyet te is bevethetsz. A lehetőség eleinte limitálva volt és sokan bizonytalankodva éltek vele. Ma már vannak olyan közszerepelők (pl. Kasza Tibi), akik saját csatornaként használják. Az alkalmazásához nincs szükséged különleges eszközre, elég egy okostelefon vagy egy tablet.

A használata egyáltalán nem bonyolult. Először lépj fel a facebook oldaladra, ahol közzétetted az eseményt. Az állapotsávnál a fénykép és a videó funkció mellett találsz egy Élő videó fület. Koppints erre, majd válaszd ki, hol szeretnéd közzétenni az adást.

Érdemes néhány mondatot írnod arról, mit fognak látni azok, akik bekapcsolódnak az adásba, illetve megadhatod a helyszínt is. Ha készen vagy, ezekkel az alapokkal, nincs más hátra, mint az Elő adás indítása fülre koppintani és már mehet is a műsor.

Mire jó mindez?

Ez csak a kreativitásodon múlik. Készíthetsz interjút a résztvevőkkel arról, hogy érzik magukat és miért látogattak el az eseményre vagy megkérdezheted a fellépőket, milyen előadással érkeztek. Mivel erről az oldalad követői értesítést kapnak, ezért a helybeliek, akik otthon maradtak, kedvet kaphatnak ahhoz, hogy belebújjanak a cipőjükbe és mégis útnak induljanak.

Az élő adás közvetlen kapcsolatot teremt, így valóban átadhatod azt az üzenetet, hogy mindezt az ő kedvükért rendezted és szeretnéd, ha jól éreznék magukat. Egyébként az sem probléma, ha valaki nem tudja megnézni a videót élőben, mert az idővonalon később is elérhető lesz.

Ez azt jelenti, hogy akár kedvcsináló is lehet a legközelebbi rendezvényeidre, így könnyebben megtöltheted azokat. Mivel a videó alatt kommenteket is lehet hagyni, beszélgetés indulhat a résztvevők és a nézők között, ami szintén segít a közösségépítésben és lehetőséget ad arra, hogy válaszolj a felmerülő kérdésekre – illetve bevonhatod a nézőket az interjúztatásba.

Iratkozz fel a cikkfigyelőre!

Csak hetente egy összefoglaló emailt küldünk.

Bármikor leiratkozhatsz, ha nem tetszik.

Értesülsz a friss hírekről és árajánlatokról.

 

 

Vissza

Címkék : tudástár, marketing

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: