Decemberi gondolatok szervező barátaimnak

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Decemberi gondolatok szervező barátaimnak

Lelki szemeimmel látlak benneteket! Végignyargaljátok a decembert (is), belevetve magatokat az Év Végi Utolsó Nagy Hajrába. Nem csak, mint rendezvényszervező, hanem mint magánember, anya, apa, gyermek, testvér, hozzátartozó. Párhuzamosan vezénylitek a hivatásotokkal, a családdal, az otthonnal kapcsolatos teendőket. Elfáradtál? Megértem. Kérlek, ülj „mellém” pár percre.

Közben igyál egy teát, kávét, és ha végére értél a cikkemnek, hagyj még magadnak pár percnyi pihenőt! Csukd be a szemed, képzeletben szaladj végig az idei éven, azokon a mosolyokon, a tapsorkánokon, örömkönnyeken, melyek a te munkád gyümölcsei is. Ne csinálj semmit, csak ölbe tett kézzel élvezd ezt a hirtelen kapott, röpke pihenőt. Tudom, nem könnyű, de egy próbát megér! 

December…

Elvégzitek az utolsó simításokat az adventi, karácsonyi programsorozaton, fél szemmel követve a mindenórás szilveszteri rendezvényt. Közben megtervezitek az otthoni karácsonyi menüt, belekalkulálva, hogy Balázs vega lett, Juli mama csak a szárnyast eszi meg, és Géza barátunk cukros. 

Fél kézzel lezavarjátok a karácsonyi nagytakarítást, a másikkal megírjátok a karácsonyi üdvözlőlapokat, köszöntő e-maileket. Férfi programszervező társaimmal együtt december 24-én még elrohanunk fenyőt venni, mert ugye mi más maradt volna el a profi szervezésben…

Aztán a fenyő díszítése közben pár laposan elmormolt káromkodással kísérve nagy nehezen kibogozzátok az idén is zseniálisan összegubancolódat égősort, és mint minden évben, szeretetteljes vitát folytattok a fenyő díszítésének „törvényes” menetéről: előbb az égősor (csúcsról kezdve, vagy fordítva), majd a díszek és végül a szaloncukor, vagy…A hónapok királynője 

Nagyon szeretem a decembert. Elképesztően sokszínű, tele van örömmel. Olyan, mint a várandósság utolsó hónapja. Igaz, én nem édesanyaként, hanem apaként ismerem a helyzetet, de ettől az illetékességem nem kevesebb. A december rendezvényszervezőként (is) a csúcsra járatás időszaka, az egyéb, „szezonális” programok szervezése mellett a számvetések, a várakozás, az újra, az ünnepre való felkészülés hónapja. 

A december pompás, szikrázó, illatos! Minden talpig fényfüzérben, fényfüggönyben, a lézerprojektorok megkapó, csodás képekkel ejtenek bennünket ámulatba. A karácsonyi dallamok mindenhova elkísérnek bennünket, az adventi vásáron finom forraltbort és puncsot hörpölhetünk.  

A rendezvényszervezés hálás, de nehéz hivatás! A kedves közönség biztosan elképedne, ha bepillázhatna akár egy egyszerűbb műsorsorozat kulisszái mögé, nem is beszélve a grandiózusabb programsorozat szervezéséről. De nem is ez a fontos! A fontos az, hogy a publikum, miután az Esemény képletes függönye legördül, elégedetten, és azzal a tudattal induljon haza, hogy megérte. Hogy kapott valamit, amitől több lett az élete. Mert a rendezvényszervező számára ez a siker. Ez a legfontosabb: szórakoztatva tanítani. 

Tudom, nagyon szereted a hivatásodat, rendezvényszervezés nélkül nem is élet az élet. De azt is tudom, hogy a kulturális rendezvényszervező, műsorszervező „színes, szélesvásznú” mindennapjai felett Damoklesz kardjaként lebeg a kiégés veszélye. Nagy a nyüzsi, nagy a pörgés, kell olykor a STOP! Éppen ezért tisztelettel megkérlek, hallgass rám.

Decemberi gondolatok szervező barátaimnak

Add meg a decembernek, önmagadnak, a családodnak, ami jár!

Kívánok nektek az advent ideje alatt elcsendesedést, békét, de örömteli nyüzsgést is. Karácsonyra finom ételeket, katartikus szentestét, sok nevetést. Szilvesztkor rúgjátok ki a ház oldalát, virsli főjön, pezsgő durranjon, láb tánc nélkül ne maradjon!

De mindenekelőtt kívánok nektek Igazi Ajándékot, azaz adassék meg, hogy együtt lesz a család! Mert annyi rendezvényszervezésen túl már megtapasztaltuk, hogy a legfontosabb a szeretet, a közösség és az összetartozás. És mi lehetne annál értékesebb ajándék, mint hogy együtt örülhetünk Jézus születésének? 

Békés, boldog karácsonyt, sikerekben gazdag újesztendőt kívánok!

Hopp, majdnem elmaradt, pedig a lelkemre kötötte, hogy el ne felejtsem átadni. Laci bácsi üzeni: „Ha túleszed magad, gyomorégés ellen remek módszer, ha felhajtasz egy kupica pálinkát pohár vízben oldott teáskanálnyi szódabikarbónát! Boldog karácsonyt kívánok!”

 

Vissza

Címkék : karácsony

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: