Így tervezz jó minőségű plakátot grafikus bevonása nélkül - 1. rész

Kategória: Rendezvénymarketing | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Így tervezz jó minőségű plakátot grafikus bevonása nélkül - 1. rész

A plakátoknak, grafikai anyagoknak nagy szerepe lehet abban, mennyien látogatnak el egy-egy rendezvényedre. Egy jó összeállított, figyelemfelhívó anyagról beszélni fognak az emberek, ami segít növelni a résztvevők számát. Ennek megalkotásához szerencsére nem feltétlenül kell szakember segítségét kérned, hiszen van olyan ingyenesen elérhető program, amellyel gyerekjáték a stílusos grafikai anyagok összeállítása.

Bemutatom a canva-t

Most bevezetlek a canva alapjaiba, amelyben a képek szerkesztése mindössze néhány kattintás. Amikor azt mondom képek, akkor nemcsak a nyomtatott, hanem az online felületeken közzétett tartalmakra is gondolok. Talán veled is előfordult már, hogy feltöltöttél valamit az egyik közösségi média felületre, de nem volt megfelelő a méret, ezért elcsúszott az egész.

Ha nem szeretnéd, hogy ez máskor is előforduljon, akkor a canva-t imádni fogod. A regisztráció és a használata ingyenes – kivéve ha fizetős sablonokat választasz a szerkesztés során. Először keresd fel a canva.com oldalt, majd a regisztrációnál válaszd ki a ’személyes’ opciót. Itt regisztrálhatsz a Facebook-, a Gmail-fiókoddal vagy az e-mail címeddel.

 

Magyarra is állíthatod a menüt

A sikeres regisztrációt követően lépj be a felületre és máris kezdetét veheti a közelebbi ismerkedés. Az egész rendszert  talán a legóhoz tudnám hasonlítani, mert te döntöd el, milyen elemekből és mit szeretnél összerakni. 

A beállításoknál kiválaszthatod a magyar nyelvet, de először valószínűleg angol fülekkel fogsz találkozni. Az átállításhoz menj rá a neved mellett lévő, lefelé mutató háromszögre. Az account settings alatt megjelenő language-nél görgetve válaszd ki a magyart, majd kattints a save changes-re.

Ismerkedj meg a programmal egy példán keresztül

A képek szerkesztéséhez kattints a Terv készítésére. Itt különböző méretek közül választhatsz annak függvényében, hogy például Facebook hirdetést, bejegyzést, plakátot vagy szórólapot szeretnél. A próba kedvéért most készítsünk egy plakátot.

Ebben az esetben az elrendezések között ingyenes alapok között is válogathatsz. Ez nem azt jelenti, hogy rossz a minőségük, sőt én ezek között is szoktam igen jól megkomponált alternatívákat találni. Egyébként ez a legegyszerűbb (és időhatékonyabb) megoldás, mert az elemeket úgy szerkesztheted, hogy rájuk kattintasz.

Így tervezz jó minőségű plakátot grafikus bevonása nélkül - 1. rész

A cikkben látható zenei fesztivált népszerűsítő plakát is egy ingyenes sablon, amit én így írtam át. De találsz klasszikus, elektronikus, rock vagy bármely más plakátot a minták között.

Átírhatod az alapvetően megjelenő szövegek tartalmát, megváltoztathatod a betű típusát vagy színét. Ha pedig az egész keretet kijelölöd, akkor annak vagy a benne található elemeknek is variálhatod a színét.

A következő bejegyzésben azt osztom meg veled, hogyan hozhatsz létre teljesen egyedi tartalmat akkor, ha nem nyeri el a tetszésed egyik alap sem vagy egy rendezvényt a saját képeiddel szeretnél népszerűsíteni.

 

Vissza

Címkék : tudástár, képszerkesztő, marketing

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: